بهگزارش میراثآریا بهنقل روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ایلام، پروینفیضی گفت: هر فرد ایرانی موظف است که فرهنگ و سنت اجدادی اعم از انواع هنر، لباس، گویش و دیگر نمادهای سنتی منطقه خود را حفظ و حراست به دیگر نقاط کشور معرفی کند.
او اظهار کرد: اقوام ایرانی زیباترین لباسها را دارند که در دنیا بینظیر است و باید مردم هر منطقه برای حفظ و ماندگاری این لباس اصیل در مراسمهای مختلف رسمی و غیررسمی داخل و خارج استان و حتی کشور که دعوت میشوند از لباسهای محلی خاص منطقه خود استفاده کنند و معرف و پاسدار آن لباس و پوشش سنتی باشند.
فیضی یادآور شد: گروه اقوام ایرانی دومین سال است که به صورت منسجم با حفظ سنتهای اصیل بومی محلی با محوریت لباس، موسیقی و رقص آیینی در نقاط مختلف به اجرای برنامه میپردازد و ضمن اینکه نشاندهنده اتحاد و همبستگی اقوام ایرانی در نقاط مختلف کشور است، به نوعی از میراث کهن نیاکان این آب و خاک هم حفاظت میکند و هربار با ایدههای خلاقانه در مورد معرفی سنن و آیینهای اصیل ایرانی در حال بسط و گسترش و تازگی است.
او ادامه داد: ما باید به گویش محلی، مراسم و آیینهای بومی و البسه سنتی به یادگار مانده از اجداد خود افتخار کنیم و در حفظ این میراث معنوی اهتمام جدی داشته باشیم.
مدیر اجرایی گروه موسیقی و رقص آیینی اقوام ایرانی اضافه کرد: باید با همت و همکاری مسئولان و فعالان فرهنگی لباسهای زنانه و مردانه اصیل ایرانی که در عین رنگین، شکیل و شاد بودن بسیار عفیفانه و موقرانه است، در بطن جامعه دوباره احیا شود و باید در جشنوارهها و برنامههای مختلف استفاده و احیای این نوع پوشش محلی اشاعه و ترویج شود و همه مردم و مسئولان به نوعی در قبال حفظ این میراث رسالت و وظیفه جدی داریم.
فیضی تاکید کرد: تمام دنیا لباس هندی یا ژاپنی و چینی را در قالب فیلم، سریال یا دیگر فعالیتهای فرهنگی میشناسد، چون مسئولان و فعالان فرهنگی این کشورها برای شناساندن البسه خود به دنیا کار کردهاند و ایران نیز با وجود غنای بالا در این زمینه باید به طور جدی وارد عرصه شود.
او یادآور شد: گروه اقوام ایرانی به عنوان سفیر فرهنگ و اصالت ایرانی تلاش دارد در حد بضاعتش و همکاری مسئولان کشوری و استانهای مختلف، آداب و رسوم اقوام ایرانی را به همه کشور و حتی خارج از ایران معرفی کند و به سهم و رسالت فرهنگی خود حافظ و پاسدار میراث نیاکان این آب و خاک است.
فیضی از مسئولان فرهنگی خواست برای اشاعه و ترویج لباس محلی و احیای مجدد آن در بطن جامعه کار و فرهنگ سازی کنند تا به تدریج این نوع پوشش سنتی در بین بچههای کوچک نیز نهادینه شود و از آسیب البسه وارداتی و غربی در امان بمانند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/